یادواره شهدای دانشجو و اولین افتتاحیه اردوهای راهیان نور دانشجویی، روز گذشته با حضور خانواده های معزز شهدا، نماینده نهاد رهبری در دانشگاه ها، شهردار تهران، رئیس سازمان بسیج دانشجویی و معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
هادی قاسمی، مسئول بسیج دانشجویی کل کشور در ابتدای این برنامه از برگزاری افتتاحیه اردو های راهیان نور دانشجویی برای نخستین بار ابراز خرسندی داشت و گفت این مراسم ان شاالله از این پس همه ساله در یکی از دانشگاه های کشور برگزار خواهد شد و اولین سال نیز به دلیل حضور فعال دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام در بخش خادمی راهیان نور امسال و شروع این برنامه در این دانشگاه برگزار گردید. قاسمی در ادامه به بیان گزارشی از برنامه های امسال اردوهای راهیان نور دانشجویی پرداخت و اظهار داشت که امسال قرار است ۱۰۰ هزار دانشجو برای بازدید از مناطق جنگی اعزام شوند.
مسئول بسیج دانشجویی کل کشور همچنین در این برنامه ضمن اشاره به ۴ هزار شهید دانشجوی کشور و شهدای دانشجوی غزه گفت مقاومت از ایام دفاع مقدس در ایران تا مقاومت در فلسطین و غزه بدون نقش و نام دانشجو رغم نمی خورد و دانشجویان و بدنه دانشجویی همواره مسئولانه نسبت به موضوع مقاومت ورود کرده است.
دکتر وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این برنامه با بیان نقش والای فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایرانی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد بر اهمیت وجه نرم آمادگی نظامی در مقابله با تهدیدات دشمنان تاکید کرد. به گفته وی این آمادگی نرم که فرهنگ ایثار است را باید در تمام بخش های کشور جدی و راهبردی دانست. شالچی کار بزرگ اردوهای راهیان نور را حفظ این آمادگی دانست و ابراز امیدواری کرد که هرچه از عمر انقلاب اسلامی می گذرد، این انقلاب به آرمان های خود نزدیکتر شود.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها دیگر سخنران این برنامه بود. رستمی ابتدا ضرورت برگزاری این برنامه های راهیان نور که توسط حضرت زهرا سلام الله علیها شکل گرفته است را تبیین کرد. وی گفت راهیان نور، انس گرفتن و گره خوردن به یک مفهوم بی نظیر متصل به خدا و جاودانه است و حرکت جوانان در این مسیر، اثری دارد که بسیاری از سخنرانی ها این اثر را نخواهند داشت. وی همچنین از پیوند راهیان نور و زیارت مقتل شهدا با زیارت کربلای معلی سخن گفت و دیدن مقتل شهدای دفاع مقدس، محل استراحت و مناجات و حتی خنده های شهدا را به اندازه زیارت کربلای معلی که بدان تشویق شده ایم، اثرگذار دانست و از دانشجویان بسیجی به واسطه این لطف شهدا که شامل حالشان شده است و مشعلدار این مسیر هستند تقدیر و تشکر کرد. رستمی در پایان سخنان خود از خانواده معزز شهدا تشکر و قدردانی داشت و از مسئولین ذی ربط درخواست حمایت از این برنامه ها را کرد.

دکتر علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز در برنامه گرامیداشت شهدای دانشجو به بیان تجارب و خاطراتی از شهدای دفاع مقدس و کم و کیف زندگی آنها پرداخت و گفت درپس این عالم مادی خبر هاییست و شهدا خود را سرگرم این زمانه نکردند و ویژگی هایی کسب کردند که همین ویژگی ها وجه امتیازشان گردید. زاکانی خاطراتی از شهید عبدالله نوریان، فرمانده گردان تخریب لشکر ۱۰ سیدالشهدا روایت کرد و به دو ویژگی مهم این شهید که اولاً او خود عامل به گفته هایش بود و ثانیاً از شهرت و تعریف دیگران از خود گریزان بود پرداخت.
شهردار تهران مسیر راهیان نور را مسیر تحول دانست و در این مسیر خیلیها با ما همراه می شوند.
در پایان این برنامه کتب راز بی بی جان، نوشته الناز عباسیان، به رنگ خاک، نوشته افروز مهدیان و کتاب به رسم امانت، نوشته لیلی زهدی رونمایی شد. این کتاب ها زندگینامه شهید سید محمدحسین علم الهدی و شهید حسین خوشنویسان را به قلم تحریر در آورده اند.
اجرای نمایش حماسه ۱۶ دی توسط احمد جعفری و شعرخوانی سورنا جوکار از دیگر برنامه های این مراسم بودند.