محمد عزیز صانعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در سخنرانی پیش از خطبه­‌های نماز جمعه این هفته غرب تهران به مناسبت هفته دولت به نقد و بررسی عملکرد دولت یازدهم در سه عرصه اقتصاد، سیاست خارجی و فرهنگ پرداخت.

صانعی ضمن تبریک هفت دولت و بزرگداشت یاد و خاطر شهیدان والا مقام رجایی و باهنر، مجاهدت خستگی ناپذیر، ساده زیستی، تواضع، صداقت، اطاعت از ولی فقیه زمان و عدم سازش با دشمن داخلی و خارجی را از جمله ویژگی‌های برجسته‌ی این شهیدان دانست.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق‌ علیه‌السلام در بخش نخست سخنان خود با اشاره به موضوع قراردادهای نفتی موسوم به IPC  و وجود اشکالات فراوان در مفاد این قرارداد­­ها گفت: اگر فرض کنیم تمام مفاد قراردادهای نفتی نیز اصلاح شود اما ورود شرکت‌های نفتی خارجی قطعا باعث ضربه وارد شدن به شرکت‌های داخلی خواهد شد.

وی سپس به مسأله گسترش مناطق آزاد تجاری در کشور پرداخت و گفت: گسترش شتاب زده مناطق آزاد هیچ توجیهی جز گره خوردن منافع عده قلیلی سرمایه‌دار ندارد و قطعا باید قبل از این موضوع طرح جامعی  توسط مسئولانِ امر تدوین شود که طی آن، هدف از ایجاد منطقه، اصلاح مناطق آزاد فعلی، حذف مناطق فاقد توجیه، اصلاح قوانین و مقرارت مربوطه، ایجاد زیر ساخت لازم برای مناطق جدید، مسئولیت هر یک از دستگاه‌ها، تخمین درآمد و عدم‌النفع دولت، و مواردی از این دست به صورت دقیق تعیین شده باشد.

وی در سخنرانی خود به موضوع حقوق­‌های نجومی نیز پرداخت و در این باره گفت: بیشتر از چهار ماه از بحث افشای فیش‌های نجومی می‌گذرد، دولت باید جدی‌تر با این پدیده برخورد کند، انتظار داشتیم مدیران نجومی شناسایی شده و از کار بر کنار شوند، و دولت نیز برای علاج کامل این مشکلات به سمت شفافیت حرکت کند اما متأسفانه هیچ حرکت محسوسی در این راستا مشاهده نمی‌شود.

صانعی در بخش دوم سخنرانی خود به نقد و بررسی عملکرد دولت یازدهم در حوزه سیاست خارجی پرداخت. وی در این مورد اشاره کرد: دستاورد برجام برای ما «تقریبا هیچ» بوده است. امروز متأسفانه از مسئولین تیم مذاکره کننده می­‌شنویم که اگر می‌خواهیم تمام تحریم‌ها برداشته شود، باید در مسائل دیگر هم مذاکره کنیم. مسأله‌ی موشکی، حمایت از تروریسم، حقوق بشر و … عناوینی است که دشمن به وسیله‌ی آن می‌خواهد ابزار فشار تحریم را در دست داشته باشد، و ما را از همه‌ی مولفه‌های اقتدار و عزت و هویتمان تهی نماید. او با اشاره به نام­گذاری روز 23 تیرماه به عنوان روز تعامل سازنده با دنیا گفت: ما با تعیین یک روز به عنوان روز تعامل سازنده با دنیا مخالف نیستیم، اما به طور قطع و با صراحت کامل با این که «برجام» مصداق «تعامل سازنده با دنیا» معرفی شود مخالفیم. 23 تیر بیش از از آن­ که نماد تعامل سازنده با دنیا بشد یادآور بد عهدی آمریکایی هاست.

صانعی در بخش آخر از سخنرانی خود به بررسی مسائل حوزه فرهنگ پرداخت. او در تشریح رویکرد کلان دولت سازدهم در عرصه فرهنگ گفت: متأسفانه رویکرد لیبرال‌مآبانه دولت در عرصه فرهنگ باعث تشدید نگرانی­‌ها پیرامون موضوع ولنگاری فرهنگی شده است. نشانه‌های این رویکرد غلط دولت را می­توان در تولید محصولات فرهنگی مبتذل و سخیف در عرصه تئاتر، سینما و کتاب و همچنین بی‌توجهی به جوانان مومن انقلابی فعال در عرصه هنر و رسانه به وضوح مشاهده کرد. وی با اشاره به اهمیت بسیار ویژه فضای مجازی گفت: مسئولینی که به صورت عجولانه و بدون توجه به ابعاد فرهنگی مسأله شبکه‌های اجتماعی را در ایران گسترش داده‌اند در برابر آسیب­‌های اجتماعی متعددی که به واسطه این شبکه‌ها به وجود آمده است چه پاسخی دارند؟

دولت در سال پایانی فعالیت خود اهتمام جدی نسبت به راه­‌اندازی کامل شبکه ملی اطلاعات داشته باشد و هر چه سریع­تر شبکه‌های اجتماعی بومی با رعایت مولفه‌های فرهنگی اسلامی ایرانی و دارای توانایی رقابت با نمونه­‌های خارجی را تولید و ارائه نماید. صانعی به موضوع لغو کنسرت­ها در شهر مشهد نیز پرداخت و در این مورد اینچنین گفت: دولت قصد دارد با برجسته کردن بیش از حد این موضوع، افکار عمومی را از توجه به عملکرد ضعیف خود در عرصه­‌های دیگر به انحراف بکشاند. حضور نزد امام معصوم آداب خاص خودش را دارد این در حالی است که بسیار واضح است که هنگام برنامه­‌ریزی فرهنگی برای پایتخت فرهنگی جهان اسلام باید مسأله حفظ هویت زیارتی این شهر را دائما مورد توجه قرار داد. بدون تردید حفظ هویت زیارتی شهر مشهد با برگزاری کنسرت‌های غفلت‌آور در تعارض است. وزارت ارشاد تلاش خود را برای گسترش الگوی مطلوب موسیقی به کار بگیرد.

/پایان خبر

photo_2016-08-26_17-58-39