ایام عید نوروز سالهاست که برای بچه های بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام رنگ و بویی از شهادت پیدا کرده است. نخبگان بسیج دانشجویی در ابتدای هر سال تعلقات و عناوین پر آب و رنگ دانشگاهی را در شهر رها کرده و با لباس خاکی به هویزه می روند تا سال جدیدشان را با خادمی برای شهدا و زائران آن ها شروع کنند و عهد می بندد در مسیر جهاد علمی خود پرچمی که در دست شهدا بوده را هر روز برافراشته تر از دیروز بکنند.
یادمان شهدای هویزه در طول سالیان اخیر توسط بچه های بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام اداره می شود و به واسطه شهدای مدفون در این سرزمین به نمادی برای اردوهای راهیان نور دانشجویی سراسر کشور تبدیل می شود.
مسئول واحد جهاد و پایداری بسیج دانشجویی در یادداشتی کوتاه، گزارشی مختصر از یادمان شهدای هویزه را به مخاطبان بسیجی سو ارائه داده است:
مقام معظم رهبری پیام به کنگره شهدای دانشجو(81/10/15):
هنگامى که به نام دانشجوى شهید مىرسیم، این یقین در ما پدید مىآید که پذیرش شهادت و اقدام به جهادى که بدان منتهى شده، از سر خود آگاهى و با ارادهى روشنبینانه بوده است، و این ارزش عمل را مضاعف مىکند و بدین دلیل است که دانشجویانِ شهید، که در شمارِ سرآمدان ایمان و ایثارِ آگاهانه بودهاند، ستارگان همیشه درخشانى هستند که هر جویاى حقیقت مىتواند راه خویش را با آنان بیابد…
توصیهى این جانب به شما دانشجویان عزیز و همهى جوانان عزیز این کشور آن است که این عامل قدرت ملى و شاخص ایمان خالصانه را از دست ندهید و آنرا بزرگ بشمارید. شهیدان سرافراز خود را تجلیل و تقدیس کنید، آخرین وصایاى آنان را که غالباً رشحاتى از فیض و هدایت الهى است با چشم تدبّر بخوانید. ابزار قدرت خود را از دست ندهید آنرا بکار بیاندازد و به کمک و حمایت الهى امیدوار باشید.
انقلاب اسلامی ایران، انقلابی متفاوت در دنیای معاصر بود. آغاز حرکتی به نام دین در دنیایی که دیرزمانی دین را به کنار نهاده بود. این حرکت چنان تأثیری بر سختافزارها و نرمافزارهای موجود و رایج در دنیا بهجا گذارد، که نظریهپردازان و سیاستمداران غربی سخن از آینده تمدن غربی و برخورد آن با تمدن اسلامی نمودند. تقریباً همه مستکبرین دنیا بر سر مقابله با این حرکت نو اتفاقنظر داشتند. آنها خود را نماینده یک تمدن غالب دانسته و رقیب را نیز یک تمدن محسوب نمودند.
در همین راستا اولین اقدامی که در مواجهه با این انقلاب نوپا صورت گرفت آغاز جنگ تحمیلی بود؛ جنگی که به زعم خودشان میبایست ظرف چند هفته یا چند ماه کار انقلاب را یکسره کند. اما واقعیت همواره تابع امیال استکبار جهانی نیست.
آوردگاهی که به ظاهر یک تهدید جدی محسوب میشد تبدیل به یک فرصت حیاتی برای انقلاب اسلامی گردید. این اتفاق از این جهت یک فرصت بود که جنگ ما تبدیل به یک دانشگاه انسانساز شد. و این انسان سازی تمام لایههای اجتماعی جامعه را تحت تاثیر خود قرار داد؛ به گونهای که فارغ از تحولات روحی، زمینه اصلی رشد شتابان کشور را نیز فراهم نمود.
در این میان یکی ازمهمترین دغدغههای دلسوزان انقلاب، استفاده از این ظرفیت ایجاد شده بود به گونهای که این روحیه جهادی که همراه بابصیرت ولایتمدارانه شده بود، حفظ گردد.
بر همین مبنا و در راستای اجرای فرامین امام راحلرحمه الله علیه و مقام معظم رهبریدامظله العالی ضروری است که بسیج دانشجو و طلبه جهت حفظ و پاسداشت خون شهدا و گسترش تفکر جهادی از حداکثر ظرفیت نهفته در میراث معنوی هشت سال دفاع مقدس بهره برداری کند. چرا که اساساً تحقق رسالتهای این دو مجموعه در گرو بهرهمندی هر چه عمیقتر از ظرفیتهای معنوی آن میباشد.
در همین راستا میبایست مجموعههای دانشجویی کشور ضمن حضور در مناطق جنگی در صدد تقویت روحیه معنوی و ارتقای انسجام تشکیلاتی خود باشند به گونهای که به واسطه آن بتوانند وظایف اصلی خود را که پاسداری از اصول انقلاب اسلامی، آموزش مسائل اعتقادی سایر اقشار جامعه و تبیین چهارچوبهای اسلام ناب محمدیصلی الله علیه و آله است را به نحو احسن به انجام برسانند.
اگرچه تاریخ در مقابل دشت هویزه در جغرافیای زمان خود نوشت اینجا کربلایی دیگر است و به چشم خود دید که پیکر پاک بهترین بندگان خدا زیر پای سم های آهنین یزیدیان زمان تکه تکه شد….
اما این اشک شوق بود که بر صورت تاریخ جلوه گری کرد نه عرق شرم….
چراکه دیگر بار فریاد هل من ناصر ینصرنی علمدار هدایت زمان بی پاسخ نماند و غم اسارت بازماندگان حسین کمر دل ها را نشکست… و بودند این بار شیرمردانی که با ندای لبیک خویش از سه ساله های وطن خود دفاع کنند.
و امروز ما آمدهایم که ندای لبیک را سر دهیم…
با امید به خداوند متعال و در پرتوی رهبری معنوی ائمهی اطهار علیهم السلام امید است که اردوی خادمین شهدای هویزه امسال را بر اساس اهداف فرهنگی و اجرایی تعیین شده در قالب دورهی تربیتی دانشگاه هویزه برگزار کنیم.
در بعد فرهنگی تلاش بر آن است که با فعالیت هایی از قبیل برگزاری نمایشگاهها، کارگاههای آموزشی و تربیتی، هیئتهای عزاداری و .. بتوانیم به طور حداکثری به تقویت معنویت و بصیرت در اردوهای راهیان نور کمک کنیم. در این بعد توجه معاونت فرهنگی یادمان که متشکل از کارگروههای مختلفی است بر آن است که با توجه به تنوع مخاطبان یادمان برنامههای فرهنگی جامعی تدوین و اجرا شود.
بعد اجرایی دورهی تربیتی دانشگاه هویزه مخصوص خادمینی است که به عنوان مسئولین برگزاری دوره ایفای نقش میکنند، در این بعد تلاش باید بر این باشد که مسئولین برگزاری دوره با توجه به فشار کاری که بر آنها وارد میشود ضمن تمرین خودسازی و صبر حداکثر بهره را از محیط معنوی دانشگاه هویزه ببرند. این بعد همچنین باید تغذیهی روحی و محتوایی لازم جهت ادارهی دانشگاه را داشته باشند که بتوانند محیطی مناسب و شرایطی مطلوب را برای بهره بردن مخاطبان این دانشگاه آماده کنند.
همچنین لازم به ذکر است که برنامه خادمین شهدای هویزه که توسط واحد جهادوپایداری بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام و با همکاری سازمان بسیج دانشجویی برگزار میگردد، طی ۴ بازه از اول اسفند ماه تا نیمه فروردین ماه سال ۱۳۹۲ برگزار شده است و در این دوره از دانشجویان سراسر کشور که علاقمند به شرکت در این دانشگاه تمدنساز بوده اند و برای رشد و تربیت خود و جامعه دغدغه مند بوده اند، استفاده شده است.
امید است که این حرکت مورد عنایت آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و مقام معظم رهبری مدظله العالی واقع شود.