چشم ما روشن!
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا:توافق نهایی با ایران می تواند شامل بند غنی سازی نیز باشد. البته آمریکا هنوز این حق را به رسمیت نشناخته اما ما آماده هستیم تا درباره غنی سازی محدود اورانیوم در ایران مذاکره کنیم.
“بن رودز” دستیار باراک اوباما: ما حق برنامه (هستهای) صلحآمیز را به رسمیت میشناسیم. اما ما حق داشتن توانایی غنیسازی در داخل یک کشور را به رسمیت نمیشناسیم.
کری: گام اول نمی گوید که ایران حق غنی سازی دارد. در این سند هیچ حق غنی سازی نیامده
در متن منتشر شده توسط کاخ سفید از محدود شدن ایران به ۳.۵ درصد سخن میرود که پیشرفت آن متوقف شده است.
متن منتشر شده توسط کاخ سفید :ایران متعهد شده است که فعالیتش در اراک را بیش از پیش نبرد و پیشرفت در زمینه مسیر پلوتونیوم را متوقف کند. ایران متعهد شده است که راکتور اراک را راه اندازی و سوخت گذاری نکند و تولید سوخت برای راکتور اراک را متوقف کند سوخت راکتور اراک بیشتر از این آزمایش نکند.
کاخ سفید: براساس توافقنامه ژنو ایران حق فعالیت در راکتور آب سنگین اراک را ندارد.
صالحی: در راکتور اراک هیچ چیز را متوقف نمی کنیم.
روحانی:در متن این توافق به صراحت آمده که ایران غنیسازی خود را انجام خواهد داد .در همین 6 ماهه توافق هم، هم نطنز و هم فردو و هم اراک و هم اصفهان و هم بندرعباس به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
جان کری: در شش ماه آینده به شدت، اعمال تحریم ها علیه ایران را ادامه خواهیم داد
کری: توافقنامه با ایران اساس تحریم ها علیه تهران را تغییر نداده و تحریم های ما علیه فعالیت بانکی و نفت همچنان پابرجاست.
شورای اتحادیه اروپا 17 شرکت ایرانی را به لیست تحریم ها اضافه کرد.
عباس عراقچی: اجرای تحریمهای گذشته خلاف توافقنامه جدید نیست.
روحانی:قدرتهای جهانی اعلام کردند که با پایان یافتن مذاکرات جامع که بلافاصله از امروز به بعد آغاز خواهد شد و توافق جامع، تمام تحریم ها برداشته خواهد شد.
واشنگتن پست:گام بعدی مذاکرات بسیار سخت تر خواهد بود زیرا آمریکا و متحدانش به دنبال از کار انداختن برنامه هسته ای ایران هستند و این بسیار فراتر از متوقف کردن آن است
اوباما: برای اولین بار در نزدیک به یک دهه گذشته، ما پیشرفت برنامه هسته ای ایران را متوقف کردیم
سولانا: من دیگر تصور نمی کردم هیچگاه ظرفیت چنین توافقی را با ایران داشته باشیم. دستیابی به توافق ژنو نشانه ˈسخاوتˈ ایران است.
جان کری: هدف این تحریمها به پای میز مذاکره کشاندن ایران بود
…
با خواندن نقل قول های فوق یک سوال در ذهن هرکس ایجاد می شود: کدام یک راست می گویند؟
اگر غربی ها راست می گویند، یعنی خدای ناکرده دولتمردان ما…
اگر دولتمردان ما راست می گویند، یعنی غربی ها از همین اول توافق شروع کرده اند به دورغ گویی و زیر توافق زدن! با این وجود آیا امیدی برای حل مشکلات از این طریق باقی می ماند؟