به گزارش خبرنگار سایت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) ، حجت‌الاسلام “مصطفی پورمحمدی” کاندیدای احتمالی دوره یازدهم ریاست جمهوری، در نشست خبری روز دوشنبه در دانشگاه امام صادق(ع)که در جمع دانشجویان این دانشگاه و اصحاب رسانه برگزار شد با اشاره به علت و انگیزه حضورش در عرصه انتخابات گفت : دوره مدیریت دولت پایان پذیرفته است و طبعاً مقتضی است اعضای دیگری که می توانند نیازهای کشور را برآورده سازند و از توانایی های کشور در جهت پیشرفت و رسیدن با آرمان ها و ارتقای جایگاه انقلاب به کارگیرند وارد عرصه شوند . تقدیر بر من چنین بوده که چه در شهرستان و استان و چه در مناصب کشوری و فراکشوری در حوزه های مختلفی چون دستگاه قضاوت ، اجرا ، نظارت ، دانشگاه ، دفتر رهبری و … بتوانم خدمت کنم . حضور بنده در این مناصب مختلف سبب شده تا کم و بیش با مسائل کشور ، دغدغه ها ، نیازها و سطوح مختلف مدیریتی آشنا باشم . وی با تاکید بر احساس تکلیفش برای حضور در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد : مطمئناً کسی که چنین سابقه ای را در پرونده کاری خود داشته باشد و دو عنصر انگیزه و جدیت را به کار خود اضافه کرده باشد شایسته حضور در این صحنه است . در شرایط کنونی کشور مثل بنده ای نباید از حضور خود و ظرفیت های موجود خود برای اعتلای کشور مضایقه کنم ، البته که انتخاب با مردم است .

تئوری های دوران سازندگی کامل نبودند
وی صحبت های خود را با تحلیل دوره های مختلف سیاسی گذشته ادامه داد و ابراز داشت : دوره سازندگی همزمان با پایان جنگ بود لذا جامعه اقتضا و شرایط خاص خود را داشت و بنابراین نیاز بود که بسیاری از زیرساخت ها پدید آیند و یا اصلاح شوند ، اما باید دقت داشت که تئوری های بکاربرده جامع و کامل نبود و باعث عدم تعادل در جامعه شد . تمام هم و غم دولت بر سر مسائل زیرساختی و سازندگی بود لذا از توجه و نظارت بر مسائل نظام اداری و حوزه های سیاسی و فرهنگی غافل شدند و این سبب عقب ماندگی آنان در این حوزه ها شد .
اشتباه دولت سازندگی فرصت را برای دوم خردادی ها فراهم آورد و آن ها با مانور دادن بر روی چنین مسائلی توانستند به پیروزی برسند . دوم خردادی ها در اقتصاد همان فضا را ادامه دادند اما ظرفیتی که از جانب آقای هاشمی وجود داشت در این دوره احساس نشد و دولت توسعه سیاسی در زمینه اقتصادی دوره متوسطی را طی کرد . وی در ادامه تشریح فعالیت های دولت خاتمی اشاره کرد :  در این دوره پالس هایی به بیرون داده شد که ما می توانیم از شور و انقلاب بکاهیم و با دگرگونی های درونی فضا را تغییر دهیم . فعالیت اقتصادی –سیاسی دولت خاتمی سبب شد قدرت دولت در این دو قسمت تقسیم شود و قدرت برتری نداشته باشد . پورمحمدی با توضیح چگونگی به روی کار آمدن احمدی نژاد به عنوان یک اصوالگرا تاکید داشت : در دوره جدید احمدی نژاد با زنده کردن شعار های انقلاب ، ارزش های دینی-انقلابی و تاکید بر نیازهای اجتماعی و عدالت نظر ملت را به سمت خود جلب کرد . احمدی نژاد شروع خوبی داشت ، ظرفیت ها یخوبی هم در اختیارش بود اما نتوانست برنامه های مشخصی را در حوزه های اقتصادی ، اشتغال ، تولید و کیفیت تولید ارائه دهد . پورمحمدی با اشاره به ازدست رفتن فرصت ها در دولت های  نهم و دهم  اینگونه نظر خود را بیان کرد : وظعیت مطلوبی در اختیار آقای احمدی نژاد قرار داشت اما ایشان به دلیل نداشتن ایده و همچنین انگیزه کافی این حجم بالای منابع و فرصت هدر رود . وی همچنین ادامه داد : اصطکاک های مدیریتی و حاشیه سازی احمدی نژاد نیز تاثیرات قابل توجهی بر این مسئله داشته است .

در برابر تحریم های می توانستیم شرایط بهتری داشته باشیم
مصطفی پورمحمدی نامزد احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد تحریم ها چنین گفت : ما تحریم و شرایط بدی که می تواند پدید بیاورد را قبول داریم اما دولت آقای احمدی نژاد با عدم توجه به این تحریم ها سبب جا افتادن تحریم ها در اجتماع شد ، در برابر تحریم ها می توانستیم شرایط خیلی بهتری را داشته باشیم . وی خلاصه دوره فعالیت دولت عدالت را این چنین خلاصه کرد : کارنامه دولت از لحاظ سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی دچار ناکامی شد و عملاً شعار احمدی نژاد در سایه مشکلات کمرنگ شد و دیگر قابل ارائه نیست . این خسارتی بود که در این مقطع دچارش شدیم . الیته باید دقت داشت که در تمام این سال ها به دلیل وجود مقام رهبری روند کلی نظام روندی رو پیشرفت و صعودی بوده است .
وی در تشریح برنامه ها و سازوکار اقتصادی خود تصریح کرد : بنده با توجه به تجارب خود با تیم های مختلفی چه در دولت نهم و چه با دوستانم در سازمان بازرسی کل کشور  در ارتباطم و با برگزاری جلسات منظمی از هفت ماه گذشته تا بحال و برگزاری نشست های تخصصی با تیم های کشاورزی ، اقتصادی ، اجتماعی ، بازرگانی و … که مبانی همه آن ها سیاست کلی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری و برنامه پنجم توسعه بوده است ، توانستیم برنامه ای خاص را برای فعالیت های اقتصادی خود به کمک نخبگان و کارشناسان مجرب طراحی کنیم . وی با اشاره به خاص بودن برنامه خود تاکید کرد : باید در برنامه اقتصادی طراحی شده به دو نکته توجه داشت

1- بعضی مسائل جدید مثل تحریم که در زمان تدوین برنامه پنجم به این نحو مورد توجه نبوده است. 2 – انحرافاتی که خود دولت نسبت به برنامه پنجم ایجاد کرده است  ،یعنی ممکن است در بعضی برنامه ها جلو افتاده باشد و در برخی دیگر عقب . وی در ادامه نکته را در مورد برنامه های اقتصادی خود اشاره کرد که با خنده مستمعین همراه شد که ازین قرار است : اکثر برنامه های بنده بر اساس دوره ای هشت ساله است زیرا در ایران اغلب این طور است که روسای جمهوری که می آیند تا دو دوره در آن تصدی نباشند کنار برو نیستند . وی در تشریح مولفه های اقتصادی برنامه هایش افزود : باتوجه به نشانه گیری های دشمن باید حواس خودان را به منابع کشور معطوف کنیم و با هدایت ظرفیت ها بهره وری را بالا ببریم . بیان چند نکته  را در اینجا لازم می دانم :
1-     الان ما مواجه با رکود تورمی هستیم و تنها راه عبور تقویت تولید است .
2-    هزینه دولت باید کم شود
3-    در فعالیت های عمرانی باید هرچه به تولید کمک می کند استمرار یابد و در غیر این صورت باید متوقف شود .
4-    اصلاح زیرساخت گمرک که فی الحال به نفع  بازرگانی و مصرف گرایی است
5-    نظام بیمه و تعرفه باید اصلاح شود.
گفتمان اقتصادی بنده : تحول نظام بنیادین در نظام اداری و نظام اقتصادی کشور
وی در تشریح لیاقت ها و شایستگی های خود ابراز کرد : سابقه مدیریت دولتی بنده از همه کاندیدا بیشتر است . بنده 16 سال مدیریت عالی کشوری کرده ام ، همچنین 9 سال کار قضایی کرده ام و حدود 5 سال در دفتر مقام معظم رهبری کار تحلیلی ، سیاسی و اقتصادی کردم . وزارت کشور گسترده ترین حوزه مدیریت کشور است و نامزدهای دیگر همچنین سابقه ای ندارند . همچنین باید توجه داشت که سابقه 5 ساله بازرسی بنده یک کار فرا دولتی بوده است ، بنده در این جایگاه قوت ها و ضعف ها را دیدم و بر آن ها واقفم ، بنده ادعایی ندارم اما باید توجه داشت که از نظر تنوع کار مدیریتی بیشتری نسبت به دیگران دارم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وابستگی اقتصاد کشور به نفت ار می توانید ازبین ببرید ، بیان کرد : با توجه به قالب بودن اقتصاد رانتی نفتی موجود در کشور قطع کردن این بندناف کار سختی است . طرح های مربوط به حوزه انرژی بنده نتها اقتصاد نفتی را از بین نمی برد بلکه برنامه با محوریت قوت گرفتن این حوزه  است اما نه به این سبکی که الان در حال اجراست . دیپلماسی انرژی دیپلماسی قدرت است . نگاه من به نفت نگاه دیگری است ، من هم می گویم اقتصاد وابسته به نفت خام اشتباه است . با اصلاح اساسی نحوه استفاده از انرژی که من در دفترچه برنامه های خودم به آن اشاره کردم اقتصاد ، اشتغال و صادرات به اوج خود می رسند . این چرخه زمان می خواهد ، مصرف گرایی باید مدیریت شود و همچنین هزینه دولت نیز باید اصلاح شود .
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد تصمیم پورمحمدی پیرامون ادامه و یا عدم ادامه طرح هدفمندی یارانه ها تصریح کرد : یارانه ها را افزایش می دهم اما برای چند دهک که عبارتند از :  1- گروه نیازمندان به منظور تعادل اقتصادی 2- بخش های مولد کشو رکه در عین تاثیرات عالی در کشور درآمدشان مکفی نیست 3- طبقه متوسط جامعه کامل حدود 60 درصد مردم می شود 4- یارانه های مربوط به حوزه تولید .
وی با اشاره به چگونگی تقسیم دهک ها اشاره داشت : با توجه به بانک های اطلاعاتی ای که در نزد ماست در تعیین دهک دچار اشتباه نخواهیم شد و آن جو متشنج سیاسی که تصور می شود بعد از تعیین دهک ها برجامعه مستولی خواهد شد ، اتفاق نخواهد افتاد.
وی همچنین درباره قیمت ارز بیان داشت : چند نرخی بودن قیمت ارز سبب عدم تعادل اقتصادی و فساد اقتصادی می شود . متاسفانه از نقاط ضعف بانک مرکزی در این دوره ها این بوده است که متاثر از تاثیرات سیاسی بوده است .
وی همچنین  در پاسخ به سوال مجری برنامه که در مورد مشکوک بودن  شعار سیاست خارجی اش با این عنوان که با دوستان مروت ، با دشمنان مدارا ابراز داشت : قسمت اول که معلوم است ، تاکید بر وحدت و همدلی و یکرنگی و برادری . اما در مورد قسمت دوم بایدبگویم که بنده به پیشنهاد کارشناسان تبلیغاتی ام تصمیم گرفتم که شعر جناب حافظ رحمه الله علیه را تغییر ندهم ، ضمناً منظور جناب حافظ از مدارا ، مدارای براساس تدبیر و حکمت بوده است و بنده نظراتم در این مسائل کاملاً با نظران مقام معظم رهبری مطابقت دارد .
وی در جواب به یکی از دانشجویان پیرامون نظرش درمورد آقای مشایی اینطور ابراز عقیده کرد : بنده بر خلاف خیلی از دولت مردان برای آقای مشایی ظرفیت خاصی قائل نیستم